Ofte stillede spørgsmål

Her kan du finde de hyppigst stillede spørgsmål og svar, som vores kunder stiller os.

Opsamlingssteder

Hyppigst benyttede mødesteder på Øresund:

Bestilling og priser

Pris og varighed for din tur bliver påvirket af start og slut destinationer. Dette skyldes at vi pålægger forlægning for destinationer i forhold til afstanden fra vores base på Refshaleøen. Vi er nødsaget til at bruge tid og brændstof for at komme frem såvel som tilbage fra de destinationer, der er beliggende længere væk fra vores base. Vi har valgt at pålægge disse omkostninger på forlægning, for at kunne holde priserne nede for vores ture.

Visse havne pålægger havneafgifter, når man benytter havnen. Dette beløb vil således blive pålagt destinationer med start og stop i disse havne.

De fleste af vores ture kan bookes online direkte i vores webshop. Online booking kan kun bestilles med 3 dages varsel. Ønsker du at sejle “Last Minute” eller skal du bruge en sejlads, der ikke findes i vores webshop, kan du kontakte vores kontor på booking@ribalex.dk eller på tel. +45 2840 6870.

Ved booking, oplys venligst følgende:
1. Dato og tidspunkt
2. Turens start og slut destination
3. Antal passagerer
4. Hvis du har specifikke ønsker til din egen tur, en af vores fastlagte ture eller er af vores kampagne-tilbud

Før og under turen

Til at begynde med fire grundlæggende regler:

  • Alle deltagere skal indskrives på en passagerliste før sejlads. Du kan finde det nedenunder.
  • Alle deltagere skal bære redningsvest (de bliver udleveret forud for ombordstigningen), og følge bådførerens anvisninger.
  • Af hensyn til pontonerne og pga. brandfare, er brug af åben ild og rygning ombord strengt forbudt.
  • Der må ikke bæres skarpe genstande (nittebælter, stilethæle, nøglebundter mv.), da de kan forårsage skade på pontoner.

I sommersæsonen (1. maj til 30. september) medbringer vi sejlerjakker til alle passagerer.  Ønskes der i sommerhalvåret yderligere pålædning, kan termiske dragter lejes i forbindelse med sejlads.

Godt vejr: Bær outdoor- eller anden vind/vandtæt jakke samt fornuftigt fodtøj.
Blæst og regnvejr: Medbring/bær regntøj samt fornuftigt fodtøj.

I kraftigt regnvejr, udleveres sikkerhedsbriller til alle passagerer, for at opretholdes fuldt udsyn. Fartvind kan virke generende for øjnene.

Langt hår bør sættes op i hestehale eller lign. Husk ekstra hår elastikker.

I vinter sæsonen (1. oktober til 30. april) medbringer vi termiske overlevelsesdragter til alle passagerer.

Vigtigt: medbring selv fleece eller sweater + hue og handsker. 

I kraftigt regnvejr, udleveres sikkerhedsbriller til alle passagerer, for at opretholdes fuldt udsyn. Fartvind kan virke generende for øjnene.

Langt hår bør sættes op i hestehale eller lign. Husk ekstra hår elastikker.

Alle vores RIB både er gennemgået og godkendt til passagertransport af søfartsstyrelsen. Hver båd er godkendt til at have 12 passagerer ombord. Vores bådførere er alle certificeret til RIB båd sejlads og har ligeledes gennemgået vores interne uddannelse. Alle passagerer vil blive iklædt selvoppustelig redningsvest, ligesom alle vil modtage en sikkerhedsinstruktion forud for afgang. Du kan finde alt om emnet på siden Sikkerhed på vores websted.

Alder er ikke en hindring. Iht. sikkerhedsforskrifterne skal du være mindst 160 cm høj og veje mindst 40 kg, for at kunne passe vores sikkerhedsudstyr om bord.

Det forudsættes at deltagerne er i god fysisk form, da sejladsen (afhængigt af vejrforhold) kan sidestilles med udøvelse af ekstremsport. Deltagere med fysiske mén eller svagheder (dårlig ryg og piskesmæld ect.) samt gravide, må ikke deltage i hurtig sejlads. Bådføreren er ansvarlig for sejladsen, og har derfor ret til at afvise berusede deltagere samt meget overvægtige deltagere, der umuliggør iklædning af lovpligtigt sikkerhedsudstyr.

Der kan kun medføres begrænset mængde bagage. Pak derfor i lette sportstasker og mindre rygsække. Det kan dog ikke garanteres opbevaret 100 % tørt. Elektronik, briller og andre løse effekter medbringes på egen risiko. Løse effekter kan blæse overbord, og bør derfor være pakket ned i en taske eller i lommerne på de dragter og sejlerjakke vi stiller til rådighed.

Normalt bliver man ikke våd af sejladsen, men da vi er på vandet, er der en chance for at det kan ske. Luften virker altid koldere på vandet og vinden kan føre “spray” ind over båden. Hav derfor praktisk og vindtæt tøj på og medbring evt. let regntøj (obligatorisk i regnvejr). Om vinteren udleverer vi termiske flydedragter (der også er en del af sikkerhedsudstyret) og om sommeren sejlerjakker.

Mobiltelefon, kamera og anden elektronik medbringes på eget ansvar. Der kan være chance for at det kan blive vådt. RibAlex.dk og CPH Shipping ApS, kan ikke holdes ansvarlig for effekter, der er bliver ødelagt af vand, bliver stødt eller går tabt. Efterlad det eventuelt på land.

Drikkevarer må, efter aftale, gerne medbringes. Drikkevarer må dog kun medbringes på plastflasker eller dåser. Drikkevarer skal være forsvarligt sikret i velegnet taske. Glasflasker vil blive efterladt på land. Der må ikke indtages spiritus ombord.

Alle vores fartøjer er godkendt af søfartsstyrelsen til at medtage 12 passagerer. Er i et større selskab, kan vi indsætte flere fartøjer.

Vandski er for uøvede sværere at stå på, end det umiddelbart ser ud. Derfor anbefaler vi, specielt til polterabender, andet og lettere vandlegetøj hvor en eventuelt kommende brud, eller brudgom kan være med uden forkundskaber, til stor morskab for hele selskabet. (Ved vandskiløb max. 8 passagerer).

Information om Coronavirus (COVID-19)

Hos CPH Shipping ApS tager vi Coronavirussen særdeles alvorligt og vil gerne passe på vores kunder og medarbejdere. I den forbindelse, har vi indført en række tiltag for at mindske risikoen for smitte.

Alle mærker konsekvensen af de tiltag og anbefalinger regeringen har udstukket i forsøget på at reducere spredningen af COVID-19 smitten. Dette har meget hurtigt og voldsomt ramt hele oplevelsesbranchen, som vi jo er en del af. Myndighederne opfordrer samtidig til, at erhvervene fortsætter drift, hvor det er muligt. Vi sejler igen, men medtager pt. max 8 gæster per båd.

Har du booket en sejlads med RibAlex eller WaterTours og har været nødsaget til at annullere din booking pga. anbefalingerne fra regeringen, vil du uden beregning blive tilbudt nye datoer, når vi er på den anden side af denne situation.

For dig, der har booket sejlads længere ude i fremtiden, opfordrer vi til at udvise tålmodighed, og bibeholde din booking indtil videre.

Vi følger løbende udviklingen, og vil gøre vores yderste til at svare på spørgsmål, og hjælper gerne med ombooke og finde nye datoer til jeres oplevelser på vandet.

Pas på hinanden!

De bedste hilsner,
Alex og Morten

Oprindeligt skrevet fredag den 13. marts 2020, kl. 14.58.
Sidst opdateret fredag den 17. april 2020, kl. 15.02.